tuin

Veelgestelde vragen

Ik wil mijn appels laten persen, wat doe ik nu?
Op de pagina AANMELDEN kiest u de dag dat u wilt komen. In het invulformulier noteert u uw adresgegevens, telefoonnummer en het aantal kilo’s dat u wilt laten persen. U krijgt een bericht van ons met daarin het tijdstip waarop u wordt verwacht. In het hoogseizoen kan de wachttijd oplopen tot zo’n drie weken, dus meld u tijdig aan.


Wij doen ons best om wachttijden tot een minimum te beperken. U kunt ons daarbij helpen door nauwkeurig het aantal kilo’s door te geven. Wilt u toch aanzienlijk meer fruit meenemen dan eerder opgegeven, geeft u dit dan nog even aan ons door. 

Nee, peren hebben een hoger suikergehalte dan appels, hierdoor gaat puur perensap gisten. Wij persen peren alleen in combinatie met minstens 70% appels. Door het zuurgehalte van de appels, kunnen we de zoete peren goed pasteuriseren.

Aan perensap dat u koopt in de winkel is meestal citroenzuur toegevoegd om het suikergehalte te verlagen. Wij voegen niets toe omdat we kiezen voor een puur natuurproduct.

Ja. Onze stelregel is dat als u de appel lekker vindt, u het sap meestal ook lekker vindt. Het sap wordt vaak voller van smaak als u meerdere rassen mengt. Ook kunt u bijvoorbeeld een zure bramley mengen met een zoete peer, of een zoete appel.

Het sap is in onze 5-liter verpakking nog 2 jaar houdbaar. Eenmaal geopend is het sap nog 2 maanden houdbaar. Zorgt u ervoor dat het sap altijd tegen het kraantje aanligt, zodat u geen zuurstof kunt tappen, door bijvoorbeeld een houtje achter onder het pak te leggen zodat het een beetje scheef ligt.

Wij raden in de meeste gevallen 70% appel en 30% peer aan. Peren moeten nog hard zijn. Als ze zacht zijn, bevatten ze teveel suiker, waardoor het sap zou kunnen gaan gisten. Dit verkort de houdbaarheid.

Het fruit moet schoon zijn van zand of klei, en er mag geen schimmel of rot op zitten. Het fruit wordt nog wel gewassen in onze machine. Plekjes en wormsteken op het fruit zijn geen bezwaar. Kwalitatief goed fruit geeft niet alleen een betere smaak maar ook een betere houdbaarheid.

U kunt altijd uw fruit 's avonds of 's ochtends vroeg in Zoelen neerzetten, en het sap de volgende avond ophalen. Wij hebben niet veel opslagplaats, dus het is wel noodzakelijk dat u het dan direct weer ophaalt.

Nee, wij voegen niets toe. Het sap blijft lang houdbaar doordat het wordt gepasteuriseerd, dit betekent dat het kort wordt verhit tot 80⁰ Celsius.

Ja, als u uw woonplaats doorstuurt, sturen wij u een verkoopplaats bij u in de buurt.Lees meer